- Nasze marki
- Jadalnia
- Boże Narodzenie
- Porcelana stołowa
- Szkło
- Sztućce
- Naczynia do serwowania
- Akcesoria stołowe
- Naczynia i sztućce dla dzieci
- Akcesoria barowe
- Dekoracje stołu
- Filiżanki
- Kuchnia
- Gotowanie
- Pieczenie
- Akcesoria kuchenne
- Noże
- Bloki na noże
- Słoiki i pojemniki szklane
- Pojemniki do żywności
- Lunch boxy
- Butelki do napojów
- Termosy i butelki termiczne
- Chlebaki
- Kosze na śmieci
- Dom
- Dekoracje wnętrz
- Akcesoria łazienkowe
- AGD
- Blendery
- Kawiarki i zaparzacze
- Czajniki elektryczne
- Czajniki emaliowane
- Ekspresy do kawy
- Tostery
- Miksery planetarne
- Piekarniki
- Okapy
- Lodówki
- Zmywarki
- Baterie
- Płyty kuchenne
- Kuchenki mikrofalowe
- Pralko - Suszarki
Noże do obierania
ZwińNiezastąpionym ostrzem w każdej kuchni jest niewielki nóż do obierania warzyw i owoców. Wyróżnia się charakterystyczną budową i ergonomiczną konstrukcją. Mały i wygodny nóż o ostrym czubku powinien być wykonany z wysokiej jakości materiałów, aby zagwarantować maksymalną trwałość, wytrzymałość, a w konsekwencji funkcjonalność dopasowaną do indywidualnych potrzeb i preferencji. W naszej ofercie mamy mnóstwo rodzajów noży do obierania o zróżnicowanych wielkościach, które doskonale sprawdzają się w kuchni profesjonalnej i domowej. Rękojeść wykonana z ergonomicznego materiału dopasowuje się do dłoni, zapewniając pewny chwyt i komfort w procesie codziennego użytkowania. Ostre ostrze radzi sobie z każdym składnikiem, umożliwiając przygotowanie menu zgodnie z oczekiwaniami. Profesjonalne noże do obierania zapewniają precyzję niezależnie od twardości produktów i dojrzałości miąższu. Obierając warzywa dedykowanym nożem, proces jest łatwy, a kucharz pozbywa się wyłącznie cienkiej warstwy owoców i warzyw, nie marnując produktów spożywczych.
Precyzja i jakość, czyli ergonomiczne noże do obierania
Krótkie i cienkie ostrze noży do obierania jest niezwykle poręczne, dlatego doskonale nadają się one do prac na małej powierzchni, która wymaga szczególnej precyzji. Ich charakterystyczny kształt świetnie radzi sobie z wykrawaniem dekoracji, drylowaniem lub zwyczajnym pozbywaniem się skórki z owoców i warzyw. Proces obierania nierzadko jest kluczowy w pracy profesjonalnego kucharza. Nieodpowiednio przygotowane warzywa i owoce mogą zaważyć na jakości i estetyce potrawy. Istotna jest również szybkość wykonywanych czynności, a małe i poręczne noże do obierania gwarantują sukces na każdej płaszczyźnie. Atutem nowoczesnych rozwiązań jest dbałość o detale. Noże do obierania z naszej oferty mają precyzyjnie przemyślaną konstrukcję i zachowane proporcje. Najwyższej jakości stal nierdzewna jest łatwa w codziennej pielęgnacji i odporna na działanie czynników mechanicznych, co znacząco przedłuża żywotność funkcjonalnego ostrza.
Najwyższej jakości noże do obierania
Dbając o potrzeby naszych klientów, oferujemy noże do obierania cenionych producentów, którzy przykładają wagę do procesu produkcji, etapu projektowania konstrukcji, jak również dopasowywania właściwych komponentów. Szczególnie cenione w branży gastronomicznej są ostrza wykonane z japońskiej stali nierdzewnej, charakterystyczne dla wyrobów Elevate. Autorska technologia gwarantuje ponadprzeciętne właściwości wpływające na jakość pracy i efektywność. Noże do obierania Elevate mają podpórkę oraz obciążnik, dzięki czemu ostrze utrzymywane jest nad powierzchnią blatu. Proces ten umożliwia zachowanie higieny i porządku na najwyższym poziomie. Atutem jest również specyficzny kształt klingi ostrzy do obierania od cenionego producenta Global, które znacząco wpływają na precyzję wykonywanych nacięć i wygodę szypułkowania truskawek. Alternatywą dla niewielkich noży do obierania są funkcjonalne obieraczki. Ergonomiczna rękojeść zmniejsza zmęczenie przy dłuższym obieraniu ziemniaków, natomiast wbudowana wypustka do usuwania oczek gwarantuje szybki proces czyszczenia obieraczki.
Zapisz się
do newsletteraOdbierz rabat -5% na kolejne zakupy!×
- Nasze marki
- Jadalnia +
- Kuchnia +
- Dom +
- AGD +
- Inspiracje
- Blog
- Kontakt
- Kawiarki i zaparzacze
- Akcesoria łazienkowe
- Pieczenie
- Porcelana stołowa
- Jadalnia