- Nasze marki
- Jadalnia
- Porcelana stołowa
- Szkło
- Sztućce
- Naczynia do serwowania
- Akcesoria stołowe
- Naczynia i sztućce dla dzieci
- Akcesoria barowe
- Dekoracje stołu
- Filiżanki
- Kuchnia
- Gotowanie
- Pieczenie
- Akcesoria kuchenne
- Noże
- Bloki na noże
- Słoiki i pojemniki szklane
- Pojemniki do żywności
- Lunch boxy
- Butelki do napojów
- Termosy i butelki termiczne
- Chlebaki
- Kosze na śmieci
- Dom
- Dekoracje wnętrz
- Akcesoria łazienkowe
- AGD
- Blendery
- Kawiarki i zaparzacze
- Czajniki elektryczne
- Czajniki emaliowane
- Ekspresy do kawy
- Tostery
- Miksery planetarne
- Piekarniki
- Okapy
- Lodówki
- Zmywarki
- Baterie
- Płyty kuchenne
- Kuchenki mikrofalowe
- Pralko - Suszarki
Noże do ryb
ZwińJeśli uwielbiasz ryby i często królują one w Twojej kuchni podczas rodzinnych obiadów, to wiesz, jak ważne są dobre, wysokiej jakości noże do ryb. Aby ich przyrządzenie było szybkie i przyjemne, to musisz zaopatrzyć się w noże kuchenne do ryb, które powinny się charakteryzować bardzo ostrą końcówką. Ryby mają specyficzną strukturę, więc aby ich nie poszarpać, nóż musi być naprawdę ostry.
Nóż do filetowania ryb
Ostrza noży do filetowania ryb powinny być ostre i giętkie. Dodatkowo powinny być stosunkowo długie. Ich zalecana długość to około dwunastu centymetrów. Taka długość zapewnia bezproblemowe przecięcie nawet dużej ryby. Noże do ryb powinny być wykonane ze stali nierdzewnej, która jest bardzo wytrzymałym i wysokiej jakości tworzywem. Dodatkowym plusem jest możliwość mycia takich noży w zmywarce. Ta czynność nie zniszczy ich oraz nie pozbawi ostrości. Dzięki temu można je bardzo łatwo wyczyścić po użyciu, gdyż nie wymagają stosowania specjalnych preparatów. Należy jednak pamiętać, aby noże nie leżały w zlewie brudne przez dłuższy czas, gdyż w takim przypadku resztki jedzenia mogą zaschnąć i tym samym na stałe przylgnąć do ostrza. W takiej sytuacji ich prawidłowe oczyszczenie może być problematyczne.
Jeden nóż, wiele korzyści.
Dobry, wysokiej jakości nóż do ryb być może nie jest najmniejszym wydatkiem, ale zapewniamy, że jest wart swojej ceny i zakup szybko nam się zwróci. Z nożami do ryb, dostępnymi na naszej stronie internetowej wenahome.pl, będziesz w stanie pokroić nie tylko filety, ale również całe ryby. Ostre ostrze pozwoli również na usunięcie wszystkich ości. Filetowanie ryby od teraz przebiegać będzie bezproblemowo. Długie ostrze i krótki, lecz wygodny uchwyt, pozwolą na przecięcie ryby jednym ruchem. Czynność, która jeszcze niedawno była męczącym i żmudnym zajęciem, teraz stanie się szybka i łatwa.
Przechowywanie
Aby noże jak najdłużej nam służyły, ważny jest ich sposób przechowywania i konserwacji. Noże do ryb powinny być myte od razu po użyciu delikatnym detergentem lub w zmywarce. Nie wrzucaj noży do ryb do zlewu, ponieważ możesz uszkodzić ostrze. Jest wiele sposobów na przechowywanie noży. W ofercie naszego sklepu internetowego znajdziesz osłonki na ostrza, które nie tylko zabezpieczają produkty przed zniszczeniem, ale również chronią Twoich bliskich i Ciebie przed zranieniem. Noże możesz również trzymać w specjalnych blokach na noże, które są nie tylko funkcjonalne, ale również będą wyglądać bardzo stylowo w Twojej kuchni, w której zapanuje ład i porządek.
Jak prawidłowo ostrzyć noże do ryb?
Decydując się na nóż z wyższej półki cenowej, warto od razu zaopatrzyć się w ostrzałkę lub specjalny zestaw ostrzący. W końcu dobrze naostrzony nóż to podstawa. Warto podkreślić to, że noże ceramiczne również należy regularnie ostrzyć. Do tego celu najlepsza będzie ostrzałka diamentowa lub elektryczna. Decydując się na zakup ostrzałki, powinniśmy przede wszystkim wziąć pod uwagę rodzaj ostrza oraz jego kształt. Najważniejsze jest ostrze, dlatego najlepiej, jeśli będzie ono diamentowe lub ceramiczne. Warto też zwrócić uwagę na gradację. Gradacja 200-400 będzie świetna do noży bardzo mocno stępionych, gradacja 600-800 dla noży lekko stępionych i gradacja 1000-1200 służy do delikatnego wygładzania powierzchni noża. Ostrzenie noży nie jest skomplikowaną czynnością. Przede wszystkim podczas tej czynności należy zachować szczególną ostrożność i zadbać, by w pobliżu nie znajdowały się dzieci. Aby skutecznie naostrzyć nóż, należy go pod odpowiednim kątem przesunąć wzdłuż tarczy ostrzącej. Nie rób tego zbyt mocno, aby nie uszkodzić noża. Jeśli chcesz cieszyć się z funkcjonalności swoich noży, to powinieneś regularnie je ostrzyć i nie doprowadzać do stanu mocnego stępienia. Wtedy będziesz mógł cieszyć się nimi naprawdę długo.
Wenahome.pl – noże wysokiej jakości w przystępnej cenie
W ofercie naszego sklepu internetowego znajdziesz nie tylko noże kuchenne do ryb, ale także noże do chleba, noże do sera, noże rzemieślnicze, noże szefa oraz noże uniwersalne. Wszystkie rodzaje w jednym miejscu w przystępnej cenie. Nasze noże wykonane są z najwyższej jakości materiałów, tak aby służyły na długie lata. Znajdziesz u nas produkty cenionych producentów, takich jak Villeroy&Boch, WMF, Silit, KitchenAid, Sigg, Woodwick, Zak, Bodum, Kilner i wiele innych znanych marek. Jeśli odpowiednio zadbasz o konserwację noży, to możesz być pewien, że będzie to inwestycja na wiele lat, która szybko Ci się zwróci. Dobry sprzęt w każdej kuchni to podstawa!
Zapisz się
do newsletteraOdbierz rabat -20% na kolejne zakupy!×
- Nasze marki
- Jadalnia +
- Kuchnia +
- Dom +
- AGD +
- Inspiracje
- Blog
- Kontakt
- Kawiarki i zaparzacze
- Akcesoria łazienkowe
- Pieczenie
- Szkło
- Jadalnia