Szukaj
Kontakt
Jesteśmy otwarci
PN-PT: 10:00 - 18:00
SOB: 10:00 - 14:00
Skontaktuj się z nami
Kontakt
Ulubione produkty0KoszykMoje konto

Noże do ryb

Jeśli uwielbiasz ryby i często królują one w Twojej kuchni podczas rodzinnych obiadów, to wiesz, jak ważne są dobre, wysokiej jakości noże do ryb. Aby ich przyrządzenie było szybkie i przyjemne, to musisz zaopatrzyć się w noże kuchenne do ryb, które powinny się charakteryzować bardzo ostrą końcówką. Ryby mają specyficzną strukturę, więc aby ich nie poszarpać, nóż musi być naprawdę ostry.

Zwiń

Noże do ryb

Długość ostrza

arrow
  • 14 cm (1)
  • 16 (2)
  • 16 cm (1)
  • 16cm (2)
  • 18 cm (1)
  • 18cm (2)
  • 20 (1)
  • 21 cm (1)
  • 21cm (5)
  • 24cm (4)
  • 25cm (2)
  • 27cm (4)
  • 30cm (2)
  • 5,5 cm (1)

Kolekcja

arrow
  • Noże Wüsthof (5)
  • Nuova (1)
  • Zestawy noży / noże (1)

Kolor

arrow
  • Czarny (3)

Kraj pochodzenia

arrow
  • Japonia (23)
  • Niemcy (2)

Materiał

arrow
  • Stal (5)
  • Stal nierdzewna (3)
  • Stal szlachetna (18)
  • Stal szlachetna i drewno (5)

Producent

arrow
  • Global (6)
  • Kasumi (4)
  • Mcusta Zanmai (4)
  • Satake (3)
  • Tamahagane (8)
  • Tojiro (11)
  • WMF (1)
  • Wüsthof (8)
  • Zwilling (7)
Filtruj po cenie
-
Promocja
Nóż do trybowania Zwilling Pure : Rozmiar - 14 cm

Nóż do trybowania Zwilling Pure : Rozmiar – 14 cm

Zobacz
419,00 
299,00 
-29%
Na zamówienie
Promocja
Nóż do filetowania Zwilling Gourmet : Rozmiar - 18 cm

Nóż do filetowania Zwilling Gourmet : Rozmiar – 18 cm

Zobacz
229,00 
179,00 
-22%
Na zamówienie
Promocja
Nóż do trybowania Zwilling Professional S - 14 cm

Nóż do trybowania Zwilling Professional S – 14 cm

Zobacz
419,00 
299,00 
-29%
Na zamówienie
Sztućce do ryb 12cz. Nuova WMF

Sztućce do ryb 12cz. Nuova WMF

Do koszyka
279,98 
246,38 
-12%
Wysyłka 24h
Nóż do łososia 29 cm  - Gourmet

Nóż do łososia 29 cm – Gourmet

Do koszyka
349,00 
314,10 
-10%
Wysyłka 48h
Nóż do filetowania 16 cm - Classic Ikon

Nóż do filetowania 16 cm – Classic Ikon

Do koszyka
529,00 
476,10 
-10%
Wysyłka 48h
Nóż do filetowania 18 cm - Classic

Nóż do filetowania 18 cm – Classic

Do koszyka
459,00 
413,10 
-10%
Wysyłka 48h
Nóż do filetowania 20 cm - Classic

Nóż do filetowania 20 cm – Classic

Do koszyka
449,00 
404,10 
-10%
Wysyłka 48h
Nóż do filetowania 20 cm - Gourmet

Nóż do filetowania 20 cm – Gourmet

Do koszyka
349,00 
314,10 
-10%
Wysyłka 48h
Tojiro Skrobak do ryb

Tojiro Skrobak do ryb

Zobacz
159,00 
Na zamówienie
Nóż do trybowania Zwilling Gourmet : Rozmiar - 14 cm

Nóż do trybowania Zwilling Gourmet : Rozmiar – 14 cm

Zobacz
199,00 
179,10 
-10%
Na zamówienie
Nóż do filetowania Zwilling Pro : Rozmiar - 18 cm

Nóż do filetowania Zwilling Pro : Rozmiar – 18 cm

Zobacz
459,00 
413,10 
-10%
Na zamówienie
Nóż do filetowania 18 cm - Classic Ikon

Nóż do filetowania 18 cm – Classic Ikon

Do koszyka
549,00 
494,10 
-10%
Wysyłka 48h
Nóż do trybowania 16 cm - Classic

Nóż do trybowania 16 cm – Classic

Do koszyka
449,00 
404,10 
-10%
Wysyłka 48h
Nóż do trybowania Zwilling Pro : Rozmiar - 14 cm

Nóż do trybowania Zwilling Pro : Rozmiar – 14 cm

Zobacz
459,00 
413,10 
-10%
Na zamówienie
Nóż Slicer 24 cm Kasumi

Nóż Slicer 24 cm Kasumi

Do koszyka
639,00 
Wysyłka 48h
Nóż Sashimi 24 cm Kasumi

Nóż Sashimi 24 cm Kasumi

Do koszyka
1219,00 
Wysyłka 48h
CLASSIC Nóż do filetowania 16 cm Wusthof

CLASSIC Nóż do filetowania 16 cm Wusthof

Do koszyka
449,00 
404,10 
-10%
Wysyłka 48h
Nóż do filetowania Zwilling Professional S - 18 cm

Nóż do filetowania Zwilling Professional S – 18 cm

Zobacz
419,00 
377,10 
-10%
Na zamówienie

Nóż do filetowania ryb

Ostrza noży do filetowania ryb powinny być ostre i giętkie. Dodatkowo powinny być stosunkowo długie. Ich zalecana długość to około dwunastu centymetrów. Taka długość zapewnia bezproblemowe przecięcie nawet dużej ryby. Noże do ryb powinny być wykonane ze stali nierdzewnej, która jest bardzo wytrzymałym i wysokiej jakości tworzywem. Dodatkowym plusem jest możliwość mycia takich noży w zmywarce. Ta czynność nie zniszczy ich oraz nie pozbawi ostrości. Dzięki temu można je bardzo łatwo wyczyścić po użyciu, gdyż nie wymagają stosowania specjalnych preparatów. Należy jednak pamiętać, aby noże nie leżały w zlewie brudne przez dłuższy czas, gdyż w takim przypadku resztki jedzenia mogą zaschnąć i tym samym na stałe przylgnąć do ostrza. W takiej sytuacji ich prawidłowe oczyszczenie może być problematyczne.

Jeden nóż, wiele korzyści.

Dobry, wysokiej jakości nóż do ryb być może nie jest najmniejszym wydatkiem, ale zapewniamy, że jest wart swojej ceny i zakup szybko nam się zwróci. Z nożami do ryb, dostępnymi na naszej stronie internetowej wenahome.pl, będziesz w stanie pokroić nie tylko filety, ale również całe ryby. Ostre ostrze pozwoli również na usunięcie wszystkich ości. Filetowanie ryby od teraz przebiegać będzie bezproblemowo. Długie ostrze i krótki, lecz wygodny uchwyt, pozwolą na przecięcie ryby jednym ruchem. Czynność, która jeszcze niedawno była męczącym i żmudnym zajęciem, teraz stanie się szybka i łatwa.

Przechowywanie

Aby noże jak najdłużej nam służyły, ważny jest ich sposób przechowywania i konserwacji. Noże do ryb powinny być myte od razu po użyciu delikatnym detergentem lub w zmywarce. Nie wrzucaj noży do ryb do zlewu, ponieważ możesz uszkodzić ostrze. Jest wiele sposobów na przechowywanie noży. W ofercie naszego sklepu internetowego znajdziesz osłonki na ostrza, które nie tylko zabezpieczają produkty przed zniszczeniem, ale również chronią Twoich bliskich i Ciebie przed zranieniem. Noże możesz również trzymać w specjalnych blokach na noże, które są nie tylko funkcjonalne, ale również będą wyglądać bardzo stylowo w Twojej kuchni, w której zapanuje ład i porządek.

Jak prawidłowo ostrzyć noże do ryb?

Decydując się na nóż z wyższej półki cenowej, warto od razu zaopatrzyć się w ostrzałkę lub specjalny zestaw ostrzący. W końcu dobrze naostrzony nóż to podstawa. Warto podkreślić to, że noże ceramiczne również należy regularnie ostrzyć. Do tego celu najlepsza będzie ostrzałka diamentowa lub elektryczna. Decydując się na zakup ostrzałki, powinniśmy przede wszystkim wziąć pod uwagę rodzaj ostrza oraz jego kształt. Najważniejsze jest ostrze, dlatego najlepiej, jeśli będzie ono diamentowe lub ceramiczne. Warto też zwrócić uwagę na gradację. Gradacja 200-400 będzie świetna do noży bardzo mocno stępionych, gradacja 600-800 dla noży lekko stępionych i gradacja 1000-1200 służy do delikatnego wygładzania powierzchni noża. Ostrzenie noży nie jest skomplikowaną czynnością. Przede wszystkim podczas tej czynności należy zachować szczególną ostrożność i zadbać, by w pobliżu nie znajdowały się dzieci. Aby skutecznie naostrzyć nóż, należy go pod odpowiednim kątem przesunąć wzdłuż tarczy ostrzącej. Nie rób tego zbyt mocno, aby nie uszkodzić noża. Jeśli chcesz cieszyć się z funkcjonalności swoich noży, to powinieneś regularnie je ostrzyć i nie doprowadzać do stanu mocnego stępienia. Wtedy będziesz mógł cieszyć się nimi naprawdę długo.

Wenahome.pl – noże wysokiej jakości w przystępnej cenie

W ofercie naszego sklepu internetowego znajdziesz nie tylko noże kuchenne do ryb, ale także noże do chleba, noże do sera, noże rzemieślnicze, noże szefa oraz noże uniwersalne. Wszystkie rodzaje w jednym miejscu w przystępnej cenie. Nasze noże wykonane są z najwyższej jakości materiałów, tak aby służyły na długie lata. Znajdziesz u nas produkty cenionych producentów, takich jak Villeroy&Boch, WMF, Silit, KitchenAid, Sigg, Woodwick, Zak, Bodum, Kilner i wiele innych znanych marek. Jeśli odpowiednio zadbasz o konserwację noży, to możesz być pewien, że będzie to inwestycja na wiele lat, która szybko Ci się zwróci. Dobry sprzęt w każdej kuchni to podstawa!

iconKategorie

KoszykKoszyk

×

Brak produktów w koszyku.

Ulubione produktyUlubione produkty

×

Brak ulubionych produktów na liście.

WenaHome logo ×
Jesteśmy otwarci
PN-PT: 10:00 - 18:00
SOB: 10:00 - 14:00
Skontaktuj się z nami
Kontakt