Noże japońskie
  •  Odporność na tępienie się – ostrza są wyjątkowo odporne na ścieranie i porysowanie. Twardością ustępują jedynie diamentom – wystarczy naostrzyć je raz na kilka lat!
  • Ostrze ostrzone ręcznie.
  • Ostrza nie korodują – są odporne na rdzę, więc znacznie dłużej zachowują swoje właściwości.
  • Twarde, a jednocześnie elastyczne ostrze zmniejsza ryzyko złamania albo ukruszenia (podczas zwykłego użytkowania).
  • Odporne na kwasy organiczne – nie niszczą się, tak jak stalowe odpowiedniki.
  • Nie wchodzą w reakcje chemiczne z krojonym pożywieniem – dzięki temu np. jabłko nie ciemnieje, a sałata nie robi się gorzkawa.
  • Nie przenoszą zapachu ani smaku – dzięki nieporowatej powierzchni ostrza można kroić różne składniki bez obaw, że np. jabłko będzie smakować cebulą.
  • Lekka konstrukcja – ręka nie męczy się podczas krojenia.
Noże japońskie  Jest 39 produktów.
na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 39 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 39 elementów
 

Noże japońskie

Promocje

Nowe produkty