Szukaj
Kontakt
Jesteśmy otwarci
PN-PT: 8:00 - 16:00
Skontaktuj się z nami
Kontakt
Ulubione produktyKoszykMoje konto

Naczynia żeliwne

Naczynia żeliwne Skeppshult

Naczynia żeliwne stanowią atrakcyjną alternatywę dla produktów wykonanych z aluminium oraz stali nierdzewnej. Cechują się nie tylko znakomitą wytrzymałością na wysokie temperatury i szeroką funkcjonalnością, ale przede wszystkim są bardzo zdrowe. Podczas gotowania w nich, pieczenia czy duszenia, do żywności nie przedostają się żadne szkodliwe substancje, co gwarantuje, że potrawy przygotowane w naczyniach żeliwnych są nie tylko bardzo smaczne, ale też zdrowe i w pełni bezpieczne dla naszego organizmu.

Jeśli poszukujesz sprawdzonych naczyń żeliwnych do swojego domu lub profesjonalnej kuchni, polecamy wybrać produkty renomowanej marki Skeppshult. Ten popularny producent oferuje wyroby starannie wykonane z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Do ich stworzenia wykorzystano niezwykle trwały i odporny na uszkodzenia materiał. Naczynia żeliwne Skeppshult można stosować zarówno na kuchenkach gazowych, jak i elektrycznych czy indukcyjnych, a także w piekarniku.

Zwiń
Nie znaleziono produktów, których szukasz.

Naczynia żeliwne Skeppshult – poznaj atuty!

Cechą charakterystyczną produktów marki Skeppshult jest ich impregnacja olejem rzepakowym już na etapie produkcji. Sprawia to, że naczynia docierają do właściciela gotowe do użycia. Wystarczy je jedynie opłukać pod bieżącą wodą i można przystąpić do gotowania.

Warto podkreślić, że w naczyniach żeliwnych Skeppshult znajduje się żelazo, które jest systematycznie uwalniane do żywności podczas gotowania. Pierwiastek ten stanowi bardzo cenny składnik codziennej diety, może go brakować przede wszystkim osobom na dietach wegańskich i wegetariańskich. To kolejny argument przemawiający za tym, by sięgnąć po naczynia żeliwne Skeppshult.

Atutem oferowanych produktów jest także ich grubość, gwarantuje ona idealny rozkład temperatury podczas użytkowania naczyń, co z kolei przekłada się na soczystość i znakomitą konsystencję potraw. Grube dno naczyń żeliwnych Skeppshult zapobiega również odkształcaniu.

Naczynia żeliwne Skeppshult – nie zapomnij o impregnacji!

Korzystanie z naczyń żeliwnych Skeppshult nieco różni się od stosowania produktów aluminiowych i stalowych. Do żeliwa trzeba się po prostu przyzwyczaić, by móc cieszyć się jego największymi zaletami. Przede wszystkimi nieprzywieralność powierzchni żeliwnej rośnie wraz częstością użytkowania naczynia. Dodatkowym, ważnym aspektem jest impregnacja wszystkich naczyń żeliwnych za pomocą oleju. Nowy produkt jest już zaimpregnowany i w takiej formie trafia do użytkownika, jednak należy pamiętać, by zabieg ten powtarzać regularnie, co przełoży się na wygodę gotowania i wzrost nieprzywieralności powierzchni.

Pamiętajmy też o prawidłowym czyszczeniu. Naczyń żeliwnych Skeppshult nie wkładamy do zmywarki. Myjemy je pod bieżącą wodą z dodatkiem płynu do naczyń. Najlepiej jest myć naczynia, gdy są jeszcze ciepłe. Dobrą praktyką jest osuszanie ich na palniku kuchenki. Osuszanie jest ważne, by naczynia nie pokryły się rdzą.

KoszykKoszyk

×

Brak produktów w koszyku.

Łącznie:

Ulubione produktyUlubione produkty

×

Brak ulubionych produktów na liście.

WenaHome logo ×
Jesteśmy otwarci
PN-PT: 8:00 - 16:00
Skontaktuj się z nami
Kontakt